Pogoji nakupa

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine sup-co.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnestrani www.sup-co.si, poslovni odnos ter pravice uporabnika med ponudnikom in kupcem. S spletno stranjo SupCo upravlja Dejavnost oglaševalskih agencij Nina Valant s.p. (v nadaljevanju Nina Valant s.p.). Z uporabo spletne strani se uporabnik oziroma stranka strinja s Splošnimi pogoji poslovanja spletne strani.

PODATKI O PODJETJU
Dejavnost oglaševalskih agencij Nina Valant s.p.
Krožna ulica 4
4000 Kranj
Slovenija
Matična št.:
3817148000
Davčna št.:
71344616
Telefon: 04
1 388 313
Email: info@
sup-co.si

Ob registraciji v sistem SupCo, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Potrošniku se tako olajša sam nakup, ponudnik pa zagotavlja, da bodo podatki v popolnosti zaščiteni in uporabljeni v skladu s pogoji, s katerimi se (potencialni) kupec strinja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje podjetja, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

TEMELJNE DOLOČBE

Nina Valant s.p. si prizadeva za točnost navedenih podatkov in si pridružuje pravico do sprememb. Dopuščena je možnost tipkarskih napak. Fotografije na spletni strani so lahko simbolične. Dekorativni dodatki ob izdelkih na fotografijah so izvzeti iz dobave. Spletna trgovina SupCo in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani, so zaščiteni in je njihova uporaba dovoljena le z izrecnim soglasjem Nina Valant s.op.. Vse avtorske pravice so pridržane.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in jih bo uporabljalo izključno za obveščanje o poteku naročila ter za obveščanje o novih izdelkih in akcijah. Z registracijo na spletno stran uporabnik jamči za točnost navedenih podatkov in zagotavlja, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom do spletne strani dostopal le on oziroma pooblaščena oseba. Nina Valant s.p. jamči, da se osebni podatki in pogodbe hranijo za čas registracije na spletni strani in se izbrišejo z izbrisom računa uporabnika.

POLITIKA UPORABE PIŠKOTKOV

Spletno mesto za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke, ki služijo za pravilno izvedbo naročil, zbiranje podatkov o uporabi naših storitev in prilagajanje vsebin obiskovalcem. Z uporabo spletne strani se uporabnik strinja z uporabo piškotkov.

O PIŠKOTKIH

Spletna stran uporablja piškotke. To so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku naložijo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko omogočim boljše delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas lahko identificirale, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

NAČIN PLAČILA

Spletna trgovina
SupCo omogoča naslednje načine plačila:
- preko nakazila na račun podjetja
- po povzetju

Stroški pakiranja in dostave so zapisani pod pogoji “DOSTAVA”.

Plačilo po predračunu se opravi na tekoči račun, odprt pri SKB banki d.d., z naslednjimi podatki:
Nina Valant s.p.
Krožna ulica 4
4000 Kranj
TRR: SI56
0312 6100 0627 643

Rok za plačilo po predračunu je 3 delovne dni po prejemu predračuna. V kolikor predračun v tem času ni plačan, se smatra, da kupec odstopa od naročila.

NAROČILO

Kupoprodajna pogodba se sklene med kupcem in podjetjem, ki upravlja s spletno stranjo v trenutku, ko kupec potrdi naročilo. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku. Od trenutka, ko spletna trgovina pošlje kupcu prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila, so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za spletno trgovino kot za kupca. Pogoj za nakup je polnoletnost kupca. Kupoprodajna pogodba je shranjena na strežniku ponudnika.

CENE

Objavljene cene veljajo za vse stranke. Vse cene so v evrih (€). Pridružujemo si pravico do spremembe cen. Cene veljajo od trenutka, ko se sklene pogodba med kupcem in podjetjem, ki upravlja spletno stran.

POŠILJANJE IN DOSTAVA

Pakete pošiljamo samo znotraj Republike Slovenije. Pošiljamo
z GLS, strošek dostave je vključen v ceni izdelka. Uspešno oddana in plačana naročila bodo odposlana predvidoma v roku 3-5 delovnih dneh po zaključenem naročilu. Če so prejeti izdelki ob dostavi poškodovani, mora kupec o tem nemudoma obvestiti ponudnika na elektronski naslov: info@sup-co.si

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh po prevzemu blaga, podjetju na elektronski naslo
v info@sup-co.si sporoči, da odstopa od pogodbe. Potrošnik je dolžan izdelke vrniti najkasneje v roku 14 dni od obvestila, da odstopa od pogodbe. Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani, nerabljeni, v originalni embalaži, iz pošiljke pa mora biti razvidna identifikacija naročila. Stroške v zvezi z vračilom blaga nosi potrošnik. Prodajalec bo odklonil sprejem pošiljke z vračilom blaga, če bi moral ob prevzemu poravnati stroške pošiljanja. Potrošnik vrne blago na naslov Nina Valant, Rateče 97a, 4283 Rateče. V primeru odstopa od pogodbe prodajalec nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Prejeta plačila se vrnejo z nakazilom na transakcijski račun, ki ga navede kupec. Kupec nima pravice do odstopa od nakupa za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

STVARNE NAPAKE

Kupec lahko v primeru stvarnih napak na izdelkih ali dobave napačnih izdelkov uveljavlja pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
Napaka je stavrna kadar:
– stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo običajno rabo ali promet,
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
– artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene ali predpisane,
– je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen, če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Če je kupec v roku iz prejšnjega odstavka pravilno obvestil prodajalca o napaki, lahko od prodajalca zahteva odpravo napake, vrnitev dela kupnine v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Potrošnik nam mora omogočiti pregled artikla ali z vračilom izdelka ali z nedvoumno fotografijo izdelka. Stroške z odpravljanjem stvarne napake nosi prodajalec.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov. 

Varovanje osebnih podatkov
Podjetje se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov potrošnika.

KOMUNIKACIJA
Podjetje bo
s kupcem stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo, le če temu uporabnik izrecno privoli.

Oglasna elektronska sporočila, bodo vsebovala naslednje vsebine:
– jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
– pošiljatelj bo jasno razviden,
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo določeni pogoji udeležbe v njih,
– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
– željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo podjetje izrecno spoštovalo.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Podjetje so po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V takih primerih bo podjetje kupca obvestilo o spremembah in mu omogočilo odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla. Potrošnik je odgovoren, da z izdelki ravna skrbno in v skladu z njihovim namenom. Podjetje ne jamči za okvare in poškodbe na izdelku, ki so posledica nepravilne ali neskrbne uporabe.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Podjetje si pridružuje pravico, da onemogoči spletno stran oziroma dostop do nje zaradi tehničnih težav ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani, si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila. O tem vas bomo nemudoma obvestili in vas seznanili z nadaljnjimi koraki.

PRITOŽBE IN SPORI

Podjetje spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
SupCo se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, potrošnik lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda preko elektronskega naslova info@sup-co.si, postopek obravnave je zaupen. Podjetje bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo in kupca obvestilo, kako dolgo jo bo obravnavalo, ter ga vseskozi obveščalo o poteku postopka. SupCo se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem, zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi spletna
trgovina www.sup-co.si v lastništvu podjetja Nina Valant s.p., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Nina Valant s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS)

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

AVTORSKOPRAVNO VARSTVO

Besedilo teh splošnih pogojev poslovanja je avtorskopravno varovano in brez predhodnega soglasja avtorja ni dovoljena reprodukcija, distribucija, predelava ali kakršnakoli drugačna nadaljnja uporaba v komercialne ali nekomercialne namene.

1. 6. 2023